Airani toime

Mis teeb Eestis toodetud Airani eriliseks?

Valmistame Airani Harjumaal Kose alevikus, mis asub looduslikult puhtas keskkonnas. Tänu pikaajalisele kogemusele ning oskustele suudame pakkuda püsivat kvaliteeti ja head jooki.

Fermentatsiooni käigus luuakse piimhappebakterite arenguks soodsad tingimused, mis toetavad käärimist ja naturaalse gaasi teket. Airani juuretises sisalduvad piimhappebakterid, mida kasutatakse tavaliselt ka jogurit valmistamiseks. Lisaks piimasuhkru lõhustamisele muutuvad selle käigus ka organoleptilised omadused ehk tekivad tootele iseloomulikud lõhna- ja maitseühendid.

Fermentatsiooni käigus tekib laktoosist piimhape, mistõttu sobib Airan madala laktoosisisalduse tõttu tarbimiseks ka mõnedele laktoositalumatusega inimestele, kes ei suuda piimasuhkrut seedida.