Airani toime

Mis teeb Eestis toodetud Airani eriliseks?

Valmistame Airani Harjumaal Kose alevikus, mis asub looduslikult puhtas keskkonnas. Tänu pikaajalisele kogemusele ning oskustele suudame pakkuda püsivat kvaliteeti ja head jooki. Oleme välja töötanud tehnoloogia, et bakter, mida Airanis kasutame, püsiks kauem aktiivne ja selle tervistav toime oleks tugevam.

Kääritamise käigus luuakse bakterite elutegevuseks eritingimused, mis soodustavad käärimist ja naturaalse gaasi teket. On uuritud, et Airani juuretises olevad piimhappebakterid on healoomulised bakterid, mida kasutatakse tavaliselt jogurti valmistamiseks.

Juuretisebakterid lõhustavad piimasuhkru orgaanilisteks hapeteks. Lisaks sellele muutuvad ka organoleptilised omadused ehk eritatakse tootele iseloomulikke lõhna- ja maitseaineid. Laktoosi osaline kääritamine parandab piima omastavust organismis – lubab mõnedel piimatalumatusega inimestel hapendatud piimatooteid ja Airani tarbida.