Tervislikkus

Airan sisaldab elektrolüüte ja vett, mis aitavad vältida dehüdratsiooni taastades keha vajaliku vedeliku ja elektrolüütide koguse. Dehüdratsioon tekib kui kehast väljub rohkem vedelikku kui siseneb. Isegi madala dehüdratsioonitaseme korral võib see väljenduda peavalude, uimasuse või kõhukinnisuse näol. Vedelikuvarude taastamine on eriti oluline suvisel ajal kui inimesed veedavad palju aega õues päikese ja kuumuse käes.

Airan toodetakse juuretisest, mis sisaldab piimhappebaktereid. Üheks piimhappebakterite kasulikuks omaduseks on nende võime fermenteerida laktoosi (piimasuhkrut) lihtsamateks komponentideks. See tähendab, et organismil on jooki kergem seedida võrreldes selle eelkäija piimaga. Fermentatsiooni käigus tekib laktoosist piimhape, mistõttu sobib Airan madala laktoosisisalduse tõttu tarbimiseks ka mõnedele laktoositalumatusega inimestele, kes ei suuda piimasuhkrut seedida.